• Handbal kan al gespeeld worden vanaf de leeftijd van 5-6 jaar. De peildatum voor de leeftijd is per seizoen: 1 januari.
  De verschillende leeftijdscategorieën die door het N.H.V. het Nederlands Handbal Verbond zijn vastgesteld vindt u onder het kopje "contributie".

  De lidmaatschap bijdrage zoals onder het kopje "contributie" is vermeld is gedurende het gehele jaar verschuldigd (dus 12 maanden). Ook indien men tijdens het lopende seizoen (eerder) opzegt dient de volledige contributie voldaan te worden, mede doordat de vereniging voor een vol jaar o.a. contributie aan de bond verschuldigd is. 

  In tegenstelling tot vele andere sportverenigingen, betaal je geen (administratie) kosten bij aanmelding. Een lid bij DSO krijgt een spelersshirt in bruikleen. Een spelersbroekje moet zelf worden aangeschaft. Bij de sponsor REUS SPORT kan het broekje worden aangeschaft. DSO lidmaatschap levert hier voordeel op.  De keuze van het spelerstenue (shirt en broekje) staat vast. De sokken worden aanbevolen. Elk team krijgt ook een teamtas van de vereniging.

  DSO speelt vanaf seizoen 2015-2016 met een blauw Hummel shirt , zwart Hummel broekje (met blauwe bies) en witte Hummel sokken met blauwe chevrons.

  Voor de trainingen wordt aanschaf van een persoonlijke handbal gevraagd. Ook hier kan onze sponsor REUS SPORT iets voor jullie betekenen.

  Aan het einde van een seizoen worden de spelers shirts weer ingezameld en gecontroleerd op mankementen.  Ontbreekt er een shirt, of is een shirt beschadigd en daardoor onbruikbaar, dan zullen de kosten voor de aanschaf voor een nieuw shirt door het team voldaan moeten worden. Dit wordt hoofdelijk berekend.

  Lijkt handbal je leuk en wil je lid worden van onze verenging?   Schrijf je dan snel in via ons aanmeld formulier.

  Je mag natuurlijk ook altijd even een proeftraining meedoen.

  Mocht je nog vragen hebben, neem contact op met onze secretaris Ingrid Ruijsestein - secretaris@dsohandbal.nl

  Let op: het is bij onze vereniging de bedoeling dat er een vrijwilligerstaak vervuld wordt alvorens je lid kunt worden.  Dit zal ook aangegeven staan op het aanmeldformulier.  Indien er geen vrijwilligerstaak is ingevuld, kan de inschrijving niet voltooid worden.

 • Hieronder vinden jullie het knopje DOWNLOADS. Onder dit knopje vinden jullie alle informatie van onze club. o.a. Het huishoudelijk Reglement, de Statuten en regels over sportiviteit en respect, Ieder lid die zich bij D.S.O. inschrijft, gaat akkoord met de afspraken die in de downloads te vinden zijn.

  Downloads.....

 • D.S.O. Club tenue

 • Reserve Shirt
 • HUMMEL / REUS SPORT teamkleding pagina
 • De contributie zal per kwartaal automatisch door de penningmeester worden afgeschreven via de door de leden afgegeven machtiging. Er is een besluit genomen dat automatische afschrijving een verplichting is.

  Er zijn echter uitzonderingen voor leden die geen automatische afschrijving willen afgeven. Er is bijvoorbeeld een mogelijk het gehele jaarbedrag eenmalig zelf over te maken, waarbij de betaling dan wel voor 1 juli bij de penningmeester binnen moet zijn. Bij latere betaling worden er administratiekosten per lid in rekening gebracht. Een andere wijze van betaling contributie (anders dan een automatische incasso per kwartaal) kan schriftelijk worden aangevraagd bij het bestuur. Samen met het bestuur zullen er betalingsafspraken worden gemaakt.

  Deel van de inkomsten gaat naar de bondscontributies van het NHV, naar huur van zalen en accomodatie om te spelen en te trainen. De contributie is per leeftijdscategorie verschillend.  Het contributie seizoen loopt van 1 juni t/m 31 mei.

  De planning voor het innen van de contributie is:

  Kwartaal 1 = rond 26 Juli van het betreffende seizoen

  Kwartaal 2 = rond 26 Okober van het betreffende seizoen

  Kwartaal 3 = rond 26 Januari van het betreffende seizoen

  Kwartaal 4 = rond 26 April van het betreffende seizoen

  Het IBAN nummer van handbalvereninging D.S.O. is: NL11INGB 0002210355

  Informatie Contributie Bedragen

 • Opzeggen van het lidmaatschap

  We hopen uiteraard dat je vele jaren lid blijft bij DSO, maar mocht je toch je lidmaatschap willen opzeggen, dan dien je dit schriftelijk, met opgave van reden, voor 1 april, voorafgaand aan het nieuwe seizoen te laten geschieden. Het algemene E-mail adres van de vereniging kan gebruikt worden. Je krijgt een schriftelijke bevestiging van de opzegging van onze secretaris.

  Indien er niet voor 1 april schriftelijk opgezegd wordt bij onze secretaris, zal de volledige contributie voor dat komende seizoen in rekening worden gebracht. Het contributie jaar (seizoen) van D.S.O. loopt van 1 juni t/m 31 mei.

  Een voorbeeld: DSO lid zegt lidmaatschap op 15 Januari (vóór 1 April) in een jaar op, hij/zij is nog lid tot 31 mei van dat jaar en betaald  tot 31 mei contributie. (ben je korter dan 12 maanden DSO lid, betaal je de volle 12 maanden voor beeindiging van het lidmaatschap). 

  E-mail voor schriftelijk opzeggen:  dso@handbal.nl

 • Jeugdfonds Sport Fonds Den Helder

 • Heb of ken je een kind dat (weer) graag bij ons op de club wil komen handballen, maar is de contributie een probleem? D.S.O. werkt samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het fonds betaalt de contributie en de benodigde spullen als je tijdelijk of langdurig weinig inkomen hebt. Als je een uitkering hebt, zzp'er bent met te weinig opdrachten of als je als gevolg van bijvoorbeeld de coronacrisis geldzorgen hebt: het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan je helpen!

   Meer weten ?

  zie  https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/den-helder-sport/

  JSF Coördinator Marianne Mensink is te bereiken via e-mail: denhelder@jeugdfondssport.nl