• Vooraf wisten beide teams dat deze derby altijd een wedstrijd apart is. DSO een divisie lager spelend dan ZAP, maar wel het voordeel dat er niet met hars gespeeld werd. en...........................Passie. Dit woord was het sleutelwoord in de bekerwedstrijd wat nooit een wedstrijd werd. Direct vanaf het begin was DSO de bovenliggende partij. De onderlinge duels werden door DSO gewonnen en de beide DSO keepsters zorgden voor een mega slot op de deur. Halverwege de eerste helft zag je aan de houding van de ZAP coach al dat de wedstrijd als verloren kon worden beschouwd. een 18-6 (!) voorsprog tijdens de pauze was ongekend. In de tweede helft verslapten de dames van Mathieu Swikker niet en bleven met passie spelen. De ZAP dames in het veld namen de machteloze uitstraling van hun coach over en konden niet werken aan een inhaalslag. De vele overtredingen die ZAP maakte, leidde tot veel tijdstraffen en strafworpen. Bij een tussenstand van 26-7 verslapte de doelpunten aantal van DSO even, doordat de 7 spelers aanval totaal niet werkte. ZAP scoorden in 3 verkeerde aanvallen direct 3 goals in open doel. DSO schakelde vervolgens een tempo hoger en bouwde de score verder uit. De eindstand 32-15 was niet door veel mensen van tevoren ingeschat. Met passie spelen is DSO tot veel in staat.