• Op Dinsdag avond 13 oktober heeft het kabinet heeft ter bestrijding van het coronavirus een 'gedeeltelijke lockdown' aangekondigd om de sociale contacten en de reisbeperkingen te beperken.

  In het kort zijn dit de regels die op Woe 14 oktober 22:00 uur van kracht zijn:

   Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.

  • Maximaal 4 personen mogen met elkaar sporten in een groepje.
  • Voor individuele binnensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen (incl. instructeur) per zelfstandige ruimte (in de FAQ staat toegelicht wat bedoeld wordt met een zelfstandige ruimte). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:

  -       de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;

  -       er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;

  -       zij niet mengen.

  • Voor individuele buitensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:

  -       de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;

  -       er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;

  -       zij niet mengen.

  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld. En kinderen met klachten blijven thuis.
  • Publiek bij sport is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

   

  Bovenstaande maatregelen hebben gevolgen voor de handbalsport. Alle handbalcompetities van het NHV worden per direct stilgelegd tot en met 10 november. Dit geldt voor alle competities van het NHV, zowel voor de senioren als jeugd, op alle niveaus.

  Jeugd tot en met 17 jaar mag door blijven trainen in teamverband, hierbij zijn onderlinge wedstrijden met teams van de eigen club toegestaan.

  Naast de sportkantines moeten nu ook de douches en kleedkamers gesloten worden.

  Deze maatregelen hebben, bovenop de ontwikkelingen van de afgelopen weken, veel impact op het verdere verloop van de competities. Het NHV werkt de mogelijke scenario‚Äôs uit voor het vervolg van de competitie.  De uitkomst zal mede afhankelijk zijn van de duur van de huidige situatie.

  Indien we weer concreet nieuws ontvangen, brengen wij jullie als DSO lid zo snel als mogelijk op de hoogte. Hou je Email en de DSO Handbal app in de gaten.