• Op maandag 14 december heeft Minister  Mark Rutte in een toespraak nieuwe, strengere maatregelen aangekondigd in verband met het Coronavirus. Tot dinsdag 19 januari zit Nederland in een lockdown. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn er ook nieuwe maatregelen voor de sport.

  De maatregelen zijn:

  • In een binnenruimte is sporten niet toegestaan. Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht, ook van buitensportaccommodaties.
  • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan met maximaal twee personen in de buitenlucht, zolang er minimaal 1,5 meter tussen zit. Groepslessen buiten mogen niet plaatsvinden.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld bij de senioren.

  DSO heeft de mogelijkheid om eventueel buiten te trainen in groepsverband voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Senioren vanaf 18 jaar mogen alleen buiten in tweetallen trainen. In verband met het weer en de komende feestdagen hebben we niet voor deze optie gekozen.

  Het Nederlands Handbal Verbond heeft moeten besluiten om de competities tot en met in ieder geval 24 januari af te gelasten. We verwachten in de tweede week van Januari meer duidelijkheid over de manier van sporten na 19 Januari 2021.